Головна » 2016 » Серпень » 5 » Транспортна мережа міста
14:55
Транспортна мережа міста

Питання роботи пасажирського транспорту знаходяться на постійному контролі у міськвиконкомі. З метою розвитку конкуренції, обмеження монополізму на ринку транспортних послуг та відбору на конкурсних засадах юридичних або фізичних осіб, які б забезпечували виконання необхідних обсягів перевезень пасажирів на маршрутах загального користування, рішенням виконкому створений та діє конкурсний комітет по організації та проведенню конкурсів щодо укладання договорів на перевезення пасажирів по місту.

Проведена робота по впорядкуванню маршрутної мережі міста, яка налічує 13 маршрутів. Автобусним сполученням охоплені майже всі райони міста. На сьогодні в місті займаються перевезенням пасажирів 4 перевізника, я яких 3 – юридичні особи. В розпорядженні перевізників знаходиться 113 одиниць транспорту, з яких 4 одиниці пристосовані для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями. Вартість проїзду в автобусах та мікроавтобусах становить 3.50 грн. для пільгових категорій проїзд 2.50 грн.

Так, в квітні місяці був проведений конкурс по визначенню перевізника на маршрутах №8, №16 та №15. Переможцями конкурсу стали відповідно ПП «Омнібус Н» та ФОП Супруненко І.В. та ТОВ «Пассервіс».

З кожним перевізником укладений договір на перевезення пасажирів. Даним договором передбачене бездотаційне та безкоштовно перевезення наступних пільгових категорій населення: інвалідів війни всіх груп, учасників ліквідації аварії на ЧАЕС 1 категорії, учасників бойових дій, інвалідів загального захворювання 1 групи  (безстроково).

Виконком міської ради постійно веде роботу по створенню зручних та безпечних умов перевезення для пасажирів. Так, на весняно-літній період рух транспорту на маршрутах подовжується до садово-городніх ділянок. Введено в експлуатацію 3 автобусні зупинки.

Виконком працює і планує в подальшому здійснювати свою роботу тільки для покращання якості надання послуг по перевезенню пасажирів та забезпечення виконання чинного законодавства, яке регламентує роботу пасажирського транспорту. Організацією, контролем та координацією здійснення пасажирських перевезень автомобільним транспортом по місту Ніжину займається відділ транспорту та зв’язку управління житлово-комунального господарства та будівництва Ніжинської міської ради який знаходиться за адресою м. Ніжин вул. Московська 20 тел. 7-12-62.

Переглядів: 452 | Додав: komynalnegosp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar