Головна » 2019 » Травень » 15 » ОГОЛОШЕННЯ для житлово-будівельних кооперативів
10:35
ОГОЛОШЕННЯ для житлово-будівельних кооперативів

Шановні мешканці житлово-будівельного кооперативу!!!

 

20 травня 2019 року о 16:00 у малому залі Ніжинської міської ради відбудеться інформаційна зустріч з головами та ініціативними мешканцями ЖБК щодо останніх змін в законодавстві України та їх відображення на діяльності та утриманні будинків житлово-будівельних кооперативів. 

Запрошується голова ЖБК та мешканці будинку (у кількості не менше трьох осіб).

 

Довідково. Примірний статут ЖБК, затверджений постановою Ради Міністрів УРСР від 30 квітня 1985 р. № 186, передбачає, що метою створення ЖБК було забезпечення його членів (і членів їх сімей) житлом шляхом будівництва будинку (будинків) та його подальшої експлуатації та управління. Відповідно до ст. 384 ЦК України у разі викупу квартири член житлово-будівельного (житлового) кооперативу стає її власником.

Від цього моменту відносини власності в багатоквартирному будинку регулюються ст. 382 ЦК України та Законом України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».

Враховуючи викладене вище, статутні органи управління ЖБК не мають права приймати жодних рішень щодо управління спільним майном багатоквартирного будинку.

 

 

 

Управління ЖКГ та будівництва Ніжинської міської ради

Переглядів: 227 | Додав: komynalnegosp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar