Головна » 2019 » Вересень » 20 » Досвід сусіднього міста Прилуки у поводженні з безпритульними тваринами
15:44
Досвід сусіднього міста Прилуки у поводженні з безпритульними тваринами

Управління житлово-комунального господарства та будівництва постійно моніторить ситуацію поводження з тваринами гуманними методами. На сьогоднішній день можна з впевненістю говорити про один з успішних методів вирішення питання з безпритульними тваринами, це у м. Прилуки. Там вже почали створення міського реєстру собак. Обходять двори прилучан та реєструють їхніх собак фахівці комунального підприємства «Послуга», на базі якого діє реабілітаційний центр для безпритульних тварин. Виміряють фізичні дані тварини (довжина та ін..), тваринам вішають бирки на ошийник, записують дані і фотографують. Перепис собак дозволить порахувати загальну кількість собак в місті, та дозволить швидше знайти собаку, якщо вона загубиться.

Дані тварин записують у паспорт. Таких документів два, один залишається у власників, другий зберігається на КП «Послуга». Відомості про тварину заносять в комп’ютерну програму реєстру тварин.

Створити реєстр домашніх  тварин вирішили в реабілітаційному центрі.  В установі знаходиться до 3 десятків бездомних собак.

У місті Прилуки, за приблизними підрахунками, до 2 тисяч бездомних собак. Безпритульних, які проходять реабілітацію, теж ставлять на облік.

Послуга із введення даних тварин до єдиного реєстру безкоштовна для містян, програма регулювання чисельності домашніх тварин гуманними методами діє виключно в Прилуках.

Включено до штату підрозділу персонал з 6 чоловік (4 опікуна-ловця, 1 керівник, 1 водій).

Все вище перелічене стало можливим завдяки облаштуванню пункту тимчасового утримання тварин, який побудовано за рахунок виділених в 2017р. 500 тис. грн. в рамках «Громадського бюджету», переможцем якого став проект «Охорона тваринного світу, регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у місті Прилуки, облаштування центру реабілітації тварин».

Зважаючи на досвід міста Прилуки, врахувавши вимоги чинного законодавства пропонуємо небайдужим мешканцям нашої ОТГ розробити аналогічний проект з влаштування притулку для тварин та подати на розгляд для його реалізації за рахунок коштів Громадського бюджету. Проект подається особисто автором (одним з авторів) у паперовому та електронному вигляді до кабінету №65 адміністративної будівлі за адресою: м. Ніжин, площа імені Івана Франка, 1, кім., а також на е-mail: vvp_nezhin@ukr.net з поміткою «Громадський  бюджет».

Переглядів: 661 | Додав: komynalnegosp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar